fredag den 1. maj 2015

Spinatboller




Ingredienser (8 stk):

25 gram gær
3 dl lunkent vand
2 spsk creme fraiche
1 spsk olivenolie
1 tsk salt
50 gram frisk spinat (finthakket)
100 gram rugkerner (koges 3-4 minutter i 2 dl vand)
50 gram havregryn
150 gram grahamsmel
Hvedemel til dejen har den rette konsistens (jeg brugte omkring 500 gram)


Fremgangsmåde:

Smuldr gæren i det lunkne vand. Tilsæt creme fraiche, olivenolie, salt, finthakket spinat, rugkerner havregryn, grahamsmel og rør mellem hver ingrediens. Bland til sidst hvedemelet i lidt ad gangen indtil dejen har den rette konsistens. Mængden af hvedemel kan variere meget, så man må prøve sig frem. Ælt dejen godt, og læg den tilbage i skålen og lad den hæve med et viskestykke over i ½-1 time.
Ælt kort dejen igennem igen, og form 8 store og flade boller. Læg dem på en bageplade med bagepapir (evt. på 2 bageplader), og lad dem hæve igen (gerne omkring 1 time).
Bag bollerne i ovnen ved 200 grader i ca. 17 minutter.  

Kan bruges til sandwichboller eller burgerboller. Se opskriften på vegetarburgere

Ingen kommentarer:

Send en kommentar