lørdag den 14. februar 2015

Hindbærsnitter i anledning Valentines day




Ingredienser (til 7 stk):

Kage:
150 gram smør
250 gram hvedemel
1 tsk vanillesukker
70 gram flormelis
1 æg

Hindbærsyltetøj (denne opskrift er til mere end der er brug for, men en rest syltetøj kan altid bruges):
300 gram frosne hindbær
2 spsk sukker
2 tsk vanillesukker
1 tsk majsstivelse

Glasur:
150 gram flormelis
Lidt vand

Pynt:
Frysetørrede hindbær


Fremgangsmåde:

Der kan sagtens bruges købt hindbærsyltetøj til opskriften, men jeg elsker den hjemmelavede udgave, som både smager bedre, er sundere, og tilmed også er nem at lave. Start gerne med syltetøjet, da det skal køle helt af inden det bruges. Kan med fordel laves dagen før.
Varm hindbærene op ved svageste varme i en gryde med låg til de er kogt ud. Tilsæt sukker og vanillesukker og smag evt. til hvis du synes den er for syrlig. Fjern låget så det kan koge ind (stadig ved svag varme) og blive mindre flydende. Rør majsstivelsen ud i en lille smule koldt vand og hæld det lidt ad gangen i gryden, mens der nu skrues lidt op for temperaturen så det kan komme op at koge. Lad det koge i et par få minutter under omrøring indtil det er tyknet lidt. Stil det færdige syltetøj på køl. Under hele processen skal der jævnligt røres i syltetøjet, da det meget let kan brænde på.
Bland smør og hvedemel sammen i en røremaskine (eller med el-pisker) indtil der ikke er flere klumper af smør. Tilsæt vanillesukker og sigtet flormelis og rør det kort sammen til det er blandet. Herefter tilsættes ægget og dejen køres kort på maskinen så den samles lidt. Ælt kort dejen sammen med hænderne og pak den ind i film og lad den køle af ½ time i køleskabet.
Rul dejen til en pølse på et meldrysset bord. Rul dejen ud med massere af mel til cirka 22 x 37 cm (kan sagtens rulles ud til andre størrelser) så dejen er 3-5 mm tyk. Nu skal dejen skæres ud i to rækker der er præcist lige store så den ene bliver bund og den anden top. Hver række skæres så de er 10 x 35 cm.
Dejen lægges på en bageplade med bagepapir og de bages i ovnen på 200 brader i cirka 12 minutter. Den skal være meget lys og stadig virke ubagt når den kommer ud af ovnen. Lad kagen køle helt af inden den salmes.
Når alt er kølet af, lægges et godt lag hindbærsyltetøj på den ene kage. Herefter lægges det øverste lag kage på. Flormelis blandes op med en lille smule vand. Start med lidt og tilsæt mere indtil den rette konsistens er nået - det skal være en lidt tyk glasur så den kan stivne. Smør et tyndt lag glasur på kagen. Nu kan der drysses med frysetørrede hindbær inden glasuren stivner. Hvis der ønskes hjerter som jeg har gjort, lad glasuren stivne helt først. Skær kagen ud med en skarp kniv i 7 stykker á 10 x 5 cm. I et stykke papir klippes et hul med form som et hjerte som lægges oven på et kagestykke. Forsigtigt smørres lidt glasur i hjertet og der drysses med frysetørrede hindbær. Samme fremgangsmåde på alle 7 stykker.
De lækre hindbærsnitter er nu klar til servering.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar