torsdag den 28. marts 2013

Dulce de leche

 Den færdige Dulce de leche




Ingredienser:

1 dåse kondenseret mælk


Fremgangsmåde:

Tag papiret af dåsen og læg den uåbnede dåse ned i en gryde med vand, der dækker dåsen helt.
Få vandet op at koge og lad dåsen koge i 4 timer. Hold hele tiden øje med at dåsen er dækket med vand, og hæld mere vand i hver gang dåsen ikke er dækket.
Lad dåsen køle af i mindst 1 time. Herefter kan dåsen åbnes og den lækreste karamel vil være i dåsen. Hæld karamellen på et glas og sæt det i køleskabet.

Kogetiden kan ændres efter ønsket konsistens. Efter 3-4 timer har karamellen konsistens som nutella. Længere kogetid  gør karamellen mere fast, mens kortere kogetid gør karamellen mere flydende.
Karamellen kan bruges til en masse forskellige opskrifter og smager lækkert til kager, is og andre desserter.

Det virker måske lidt underligt at koge en dåse - men det er rigtigt nok. Se hvordan det gøres:

 Kondenseret mælk

Fjern papiret om dåsen og kog den i 3-4 timer 

Færdig karamel

Ingen kommentarer:

Send en kommentar